Așa cum probabil știi deja, apa este elementul indispensabil vieții. Deși s-ar părea că descoperirile savanților sunt îmbucurătoare, pentru că 71% din suprafața globului pământesc este acoperit de ape, vestea mai puțin îmbucurătoare este că doar 3% este apă dulce, iar din aceste 3% numai 1,2 la sută este apă potabilă. Aceste date ar trebui să ne facă să cugetăm măcar un pic și să analizăm calitatea apei pe care o consumăm și modul în care utilizăm apa.
Pentru a fi siguri că apa pe care o bem este pură și benefică organismului nostru, mulți dintre noi aleg să folosească filtrele de apă: cu osmoză inversă, microfiltrare, ultrafiltrare sau căni filtrante.
Care este totuși diferența dintre un filtru de apă și o cană filtrantă?
- Capacitatea
- Confortul
- Eficiența
- Raportul preț – beneficiu
- Timpul de așteptare
Capacitatea – Dacă un filtru cu osmoză inversă are capacitatea de filtrare de până la 10000 de litri, atunci o cană filtrantă are de numai 150 L. În timp ce filtrele cu osmoză inversă se recomandă a fi schimbate o dată în an, cele destinate canei filtrante trebuie schimbate o dată în lună.
Confortul – Confortul vine mână în mână cu timpul de așteptare. Cana filtrantă, prin construcția ei, are o viteză de filtrare foarte mică, iar etapele de filtrare sunt mai costisitoare. Astfel pentru a obține 2 litri de apă filtrată, trebuie să umpli rezervorul cănii și să aștepți 3-4 minute până când apa se filtrează. În cazul filtrelor de apă cu osmoză inversă, prin microfiltrare sau ultrafiltrare, mai costisitoare este prima instalare, dar care se menține și îți oferă confortul de a avea oricât de multă apă filtrată vrei fără ca să fii nevoit să mai aștepți să se filtreze apa.
Eficiența – Există mai multe criterii prin care ne putem da seama cât e eficient este un filtru de apă. Unul dintre ele este gradul de filtrare. Filtrele cu osmoză inversă au un grad de filtrare de 0,0001 micron care elimină până la 99,8% din impurități, pe când cănile filtrante au o eficiență de câteva ori mai scăzută.
Raportul preț- beneficiu – Analizând o decizie pe termen lung, o să ajungi și tu la concluzia că o atât filtrele de apă cât și cănile filtrante au atât avantaje cât și dezavantaje. Despre acestea vorbim în continuare
AVANTAJELE FILTRELOR DE APĂ:
- Debitul de filtrare este foarte bun;
- Durata de utilizare este de cel puțin un an;
- Cea mai eficientă modalitate de filtrare a apei;
- Instalare ușoară și este extrem de ușor de folosit;
- Costuri reduse.
DEZAVANTAJELE FILTRELOR DE APĂ:
- Ocupă spațiu pe chiuvetă și uneori necesită o gaură adițională.
AVANTAJELE CANILOR FILTRANTE:
- Costuri inițiale mici;
- Ușor de folosit;
DEZAVANTAJELE CĂNILOR FILTRANTE:
- Viteză de filtrare mică;
- Volum mic de filtrare;
- Schimbarea filtrelor trebuie să se facă lunar sau mai des în funcție de numărul persoanelor care le folosesc.
Acum este rândul tău să alegi ce fel de apă vrei să consumi și care este calitatea pe care o vrei. Aquaroo.ro îți recomandă cu încredere filtrele cu osmoză inversă, microfiltrare sau ultrafiltrare de care poți să te bucuri împreună cu familia ta. Este cea mai bună investiție, promitem!