Sfaturi utile

Resursa de filtrare. Cât timp va dura resursa la filtru apa potabila pentru mine?

1.Cât timp va dura resursa la filtru apa potabila pentru mine? Cum se transformă litri în luni?

Conform recomandării Organizației Mondiale a Sănătății, un adult ar trebui să consume 2,5 litri de apă pe zi, pe baza acestui fapt, filtru apa a fost conceput pentru o familie de patru persoane și au fost stabilite următoarele intervale de timp.

Dacă familia este formată din două persoane, atunci intervalul de timp pentru schimbul cartuselor este x2

  1. PP5 cartus de sedimente – inlocuirea la 6 luni
  2. GAC cartus carbon activ – inlocuirea la 6 luni
  3. CTO cartus bloc carbon – inlocuirea la 6 luni
  4. Membrana osmoza inversa – inlocuirea la 12 – 24 luni
  5. Alcanizare PH+ – inlocuirea la 12 luni
  6. Postcarbon – inlocuirea la 12 luni

2.Cum să determinați că resursa de filtru apa s-a încheiat?

Este imposibil să se determine starea resursei de filtrare „la ochi”, deoarece majoritatea impurităților „dăunătoare” nu au nici gust, nici miros.

Singura modalitate fiabilă de a ține evidența resursei este să precalculați câtă apă purificată folosește familia dvs. (în medie) pe zi sau pe săptămână, apoi împărțiți resursa filtrului dvs. la cifra rezultată.

3.Depinde de calitatea apei de la retea

Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că durata de viață a unui filtru osmoza inversa nu este doar cantitatea de apă pe care o poate curăța eficient. În cazul curățării mai multor ape murdare, durata de viață a filtrului este redusă.

Prin urmare, dacă din când în când din robinet curge apa de culoarea cafelei (și acest lucru se întâmplă adesea după o oprire temporară a apei), cartusele trebuie înlocuite mai devreme.

4.Cum aș putea economisi pe intreținerea stației osmoza inversa?

Nu ar trebui să economisiți pe cartușe, pentru că un filtru care și-a folosit resursa este un lucru inutil si daunator familiei dvs, dacă durata de viață a primelor trepte de filtrare expira, filtrele ulterioare vor opri impuritățile, reducându-le astfel durata de viață, cea mai optimă și economică opțiune ar fi înlocuirea tuturor filtrelor în timp util, astfel încât instalarea vă va fi de folos de mulți ani și să te salveze de rutina de a merge la hipermarket după apă

5.Test ceai

Cel mai simplu mod de a observa acest lucru este atunci când faceți ceai (așa-numitul „test ceai”).

Prin prepararea ceaiului cu apă retea de la robinet, veți obține o băutură ușor tulbure, cu un gust amar. În plus, pe suprafața sa veți observa cu siguranță prezența unei pelicule uleioase cu un luciu metalic, care apoi se așează pe pereții cupei sub forma unui înveliș maro. Folosind apa purificata, vei obtine o bautura mai parfumata, lipsita de amaraciune, perfect transparenta, fara pelicule pe suprafata sau peretii ustensilelor de ceai. Și faptul însuși apariția urmelor unui astfel de “pelicula” pe suprafața ceaiului va fi doar o dovadă că durata de viață a cartușului este aproape de epuizare și ar trebui să vă gândiți la înlocuirea acestuia.

În plus, un indicator indirect al necesității de a înlocui cartușul poate fi timpul de funcționare al acestuia, pe care îl puteți urmări folosind un calendar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *