Sfaturi utile

Avantajele Filtrului de apă prin Osmoză Inversă. Spargem miturile.

Te întrebi care este procesul de tratare a apei de la robinet și cu ce să înlocuiești apa îmbuteliată? Dacă vrei să afli răspunsurile la aceste întrebări, citește în continuare acest articol, unde vei afla ce este un filtru de apă cu osmoză inversă și cum funcționează.

Ce este procesul de osmoză inversă?

Așa cum știi deja, furnizorii de apă iau măsuri pentru purificarea acesteia. Cu toate acestea, acest tratament nu este suficient de eficient pentru a scăpa de factorii care pot afecta negativ sănătatea creând consecințe pe termen lung. Acești factori sunt bacteriile, virușii și murdăria găsită în conductele care duc apa la robinet. În plus, prezența metalelor grele dăunătoare este destul de frecventă.

Prin urmare, cel mai bun mod de a scăpa de ele sunt celebrele filtre apă osmoză inversă. De obicei, sunt instalate direct în bucătărie sub chiuvetă, deoarece aici are loc principalul aport de apă în scopuri alimentare.

Funcționarea lor se bazează pe utilizarea unor membrane speciale care garantează o eficiență ridicată de filtrare. Captează particule mai mici de 0,0001 microni. Prin comparație, dimensiunile bacteriilor variază de la 0,2 la 1 micron, iar virușii de la 0,02 la 0,4 micron, iar datorită acestui fapt, va trece doar apa curată.

Cum funcționează filtrele de apă cu osmoză inversă?

Apa de la robinet furnizată se varsă în instalație sub presiune. Apoi este filtrată prin suprafața membranei osmotice. Orice impuritate este captată și evacuată împreună cu restul apei în sistemul de canalizare. Prin urmare, este necesar să conectezi acest tip de filtru de apă acasă la sistemul de apă și canalizare.

În această etapă, vei scăpa și de:

 • fier, plumb și alte metale grele
 • pesticide
 • viruși și bacterii
 • nitrați
vezi și  Ce este osmoza inversă?

Ba mai mult, vei evita mirosurile neplăcute cauzate de concentrația prea mare de clor. Apa perfect curată este potrivită pentru băut fără fierbere.

Avantajele filtrelor de apă prin osmoză inversă

Cele mai mari avantaje ale acestei soluții sunt:

 • eliminarea mirosurilor și a gusturilor neplăcute datorită inserției de carbon
 • vei economisi bani și vei proteja mediul înconjurător, pentru că nu vei mai cumpăra apă îmbuteliată
 • reducerea durității tipice apei de la robinet
 • eliminarea pesticidelor, nitraților și nitriților

Există și anumite voci care sunt contra acestor filtre, dar toate aceste infirmări sunt doar mituri, după cum vei observa:

 • Se spune că osmoza inversă elimină minerale esențiale din apă, precum calciul și magneziul. Concentrația acestora în apa de la robinet depășește maximele admise și în cantitate mare, duc la apariția pietrelor la rinichi. Și, așa cum se știe, alimentele sunt sursa principală a completării necesarului de minerale din corp.
 • Se crede că apa purificată nu are un gust bun. Și, chiar dacă după osmoza inversă are un gust neutru, trecerea acesteia printr-un cartuș cu cărbune activ, realizat din nucă de cocos, îi oferă un gust plăcut.
 • Consumul apei purificate nu poate elimina sărurile utile din corp, deoarece acestea se găsesc în structura celulelor. Apa îndepărtează doar ceea ce corpul încearcă să elimine în mod natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *